Национален телефон 0700 42 555

Новини

Вашата публика е в очакване: изразете себе си чрез новата LEGRIA mini

20 август 2013 Сподели

Вашата публика е в очакване: изразете себе си чрез новата LEGRIA mini

Заснемане с нова перспектива
Иновативната конструкция на LEGRIA mini дава възможност за ненадминато самоизразяване, предоставяйки на потребителите свободата да изследват различни творчески ъгли, от които да разказват своите истории и да споделят своите идеи. Достъпна в черно, сребърно и бяло, преносимата и лека видеокамера предлага нетрадиционна конструкция и благодарение на вградената стойка тя предоставя подобрена гъвкавост за позициониране и запис без намесата на оператор, позволявайки на потребителите да излязат иззад камерата и да вземат участие в своите видеозаписи. Хобитата и забавленията може да получат нов живот – например пътешествията да се превърнат във филми за пътувания или приготвянето на вечеря във видеоурок по готварство.

Благодарение на разработения от Canon ултраширокоъгълен f/2.8 обектив, който улеснява композирането и заснемането на Full HD видео при зрителен ъгъл 160° и снимки при зрителен ъгъл 170°, LEGRIA mini дава възможност на потребителите да уловят в своите записи повече от света около себе си. Всеки, който желае да заснеме видео в по-традиционен стил, може просто да докосне капацитивния LCD дисплей, за да намали зрителното поле до ъгъл от 71° за заснемане в по-близък план.

 

Иновативният подвижен 6,8cm (2,7”) сензорен LCD дисплей може да бъде завъртян напред или назад, предоставяйки на потребителите различни възможности и стилове за снимане. Например дисплеят може да бъде завъртян напред, за да ви позволи да се заснемате сами, или да се държи затворен с цел творческо заснемане от нисък ъгъл. Системата за разпознаване на ориентацията на видеокамерата осигурява винаги правилно показване на изображението на дисплея, независимо от ориентацията на видеокамерата.

Вградената стойка е идеална за запис без намесата на оператор, като предоставя позициониране под широк диапазон от ъгли до 60° и намалява необходимостта от използване на статив. Тя предлага също и атрактивни ъгли за творческо снимане – идеално за запис на видеоуроци за гримиране чрез поставяне на видеокамерата върху тоалетката или запис на танцови стъпки от пода на танцовата площадка.

Качествено видео за творчески резултати
Известното качество на изображението от Canon е основна характеристика на LEGRIA mini. HS системата съчетава разработен от Canon високочувствителен 1,2/3” CMOS сензор със задно осветяване с високо усъвършенствана процесорна платформа DIGIC DV 4 на Canon с цел създаване на видео и снимки с минимални смущения и шум. Резултатът е ясно Full HD (1920 x 1080) видео с ярки цветове, предлагащо изключителни характеристики в условия на ниска осветеност и широк динамичен диапазон, заедно с красиви снимки с 12,8 MP разделителна способност.

LEGRIA mini предлага също висококачествено аудио към всички видеозаписи благодарение на вградения стерео микрофон – идеално за филмиране на урок или за запис на разговор в оживен район. За още по качествен звук потребителите могат да изберат режими, като например "Музика" или "Говор", чрез функцията "Избор на аудио сцена".

Споделете своите чувства чрез лесна Wi-Fi свързаност
За онези, които обичат да споделят своите видеозаписи чрез различни устройства и социални мрежи, LEGRIA mini предлага вградена Wi-Fi свързаност, за да улесни споделянето на висококачествено видео . Това включва функция Live Streaming Remote Control, която дава възможност потребители на устройства с iOS или Android да заснемат отдалечено чрез приложение, инсталирано в техния смартфон или таблет.

Функцията "Отдалечен браузър" дава възможност изображения и видео, заснети с LEGRIA mini, да бъдат разглеждани чрез други устройства, като например таблети или широкоекранни монитори, посредством браузъри (Safari или Internet Explorer) без необходимост от специален софтуер. За безжично публикуване в социални медии, като YouTubeTM и FacebookTM, без да е необходим компютър, потребителите на устройства с Apple iOS могат да се възползват от безплатното и лесно за използване приложение Movie Uploader на Canon. Възможно е също да се използва Canon Image Gateway за прехвърляне на видео без необходимост от PC. DLNA поддръжката означава, че потребителите могат безжично да извършват стрийминг на своите видеозаписи за гледане в реално време на съвместими телевизори и компютри.

Безгранично творчество
LEGRIA mini е разработена с мисъл за творчество и изразяване – независимо дали заснемате своето хоби, алтернативен поглед към пътуване или създавате привлекателно видео за видеоблог. Потребителите имат възможност да ускоряват времето чрез функцията Time Lapse Recording, използвайки интервали на заснемане на кадри от пет секунди до десет минути, за да постигнат увлекателно видео от оживено място или бавни дейности, като например боядисване и обзавеждане на стая.

Функцията Fast Motion Capture, която записва с максимална скорост от 4x, може да помогне за създаването на забавни уроци в области като готварството или гримирането. Функцията Slow Motion Capture може да бъде използвана за запис със скорост ¼ и ½ – особено полезно например за танцьори, които желаят да наблюдават и изучават танцувални техники. В допълнение, функцията Mirror Image Recording/Playback, извършваща хоризонтално инвертиране на изображението, дава възможност на потребителите да преглеждат своите записи, за да подобрят движенията си.

За онези, които търсят преодоляване на разделението между снимки и видео, режимът Video Snapshot записва 4-секундно видео при всяко заснемане на снимка, обединявайки след това кадрите в кратко видео за събитията от деня.

LEGRIA mini ще бъде налична в Европа от средата на септември 2013

Основни характеристики на LEGRIA mini:
• 170° ултраширокоъгълен обектив
• Подвижен LCD дисплей и вградена стойка
• Превключване между ултраширок ъгъл и близък план
• Wi-Fi; Live Streaming и споделяне
• Full HD запис
• HS система: 12,8-мегапикселов CMOS сензор, DIGIC DV4
• Вграден стерео микрофон, избор на аудио сцена
• Разпознаване на ориентацията
• Функция Mirror Image Recording/Playback
• Висока и ниска кадрова честота; заснемане през зададен интервал