Национален телефон 0700 42 555

Новини

Кантек подкрепя Grand Prix на България

08 май 2013 Сподели

Кантек подкрепя Grand Prix на България

На 20 и 21 април 2013 България и мотополигон „Горна Росица“, гр. Севлиево бяха домакини на юбилейното десето домакинство на Световния шампионат по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2.

Историята на мотополигона се губи далеч в миналото на мотоциклетния спорт, но в същинскията си вид мотокрос пистата „Горна Росица“, Севлиево придобива след 2001-ва година.

През месец май 2002 г. на мотополигона е извършена първата инспекция за лицензирането му, а месец по-късно, на 20 юни 2002 г. е проведен и първият Световен шампионат, тогава в класовете 125сс, 250 и 500сс.

Освен кръгове от Световния шампионат по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2, мотополигонът е бил домакин и на три кръга от Световния шампионат по мотокрос сайдкар (кошове), по две издания на Световния шампионат по мотокрос в джуниър класовете 65сс, 85сс и 125сс и на Европейската купа на нациите по мотокрос, както и на многобройни други състезания от Европейски, източно европейски и национален ранг.

Мотополигонът в Севлиево предоставя на своите фенове уникална амфитеатрална визия за всичко случващо се по трасето, също така мотополигонът може да сe похвали и с най-добрия пресцентър за журналисти, осигурен с техника от Кантек, покривайки всички техни изисквания за ползотворно отразяване на неповторимата атмосфера на „Grand Prix Bulgaria“.

Мотополигон „Горна Росица“, Севлиево в своята история досега има спечелени 6 отличия за „най-добро трасе и иинфраструктура в Световния шампионат по мотокрос“ и е донесъл 6 пъти Световното признание на България за „най-добър организатор“.