Национален телефон 0700 50 755

Новини

Изображения с DSLR качество за всеки: Canon представя малкия и лесен за използване фотоапарат EOS M

23 юли 2012 Сподели

Изображения с DSLR качество за всеки: Canon представя малкия и лесен за използване фотоапарат EOS M

София, България, 23 юли 2012 – Canon днес разширява удостояваната с награди серия фотоапарати EOS с представянето на новия EOS M. EOS M – първият компактен системен цифров фотоапарат на компанията, е създаден за онези, които споделят чрез фотографията всекидневните си страсти – от храна до мода и култура, музика и изкуство. Предлагащ изображения с DSLR качество, творчески функции и запис на Full HD видео в компактен и лесен за използване модел, EOS M е най-добрият спътник на новото поколение ентусиасти, които водят хроника на живота си чрез изображения и които невинаги смятат себе си за фотографи.

EOS M се предлага с черен, лъскавобял, стилен сребрист и яркочервен цвят на корпуса и въплъщава прочутото наследство на серията EOS на Canon в стилна и компактна конструкция. Моделът излиза на пазара заедно с два нови обектива – ултракъсият EF-M 22mm f/2 STM и стандартният вариообектив EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM , както и с новата компактна светкавица Speedlite 90EX , и предоставя всичко, от което се нуждаете за заснемане на невероятни снимки всеки ден. За онези, които искат да заснемат още по-качествени изображения, EOS M може също да се използва с широкия набор от EF обективи чрез новия Адаптер за обективи EF-EOS M за още по-голяма творческа свобода.

Изображения с DSLR качество за всеки: Canon представя малкия и лесен за използване фотоапарат EOS M

Качеството на DSLR фотоапаратите на Canon

Отпечатайте любимите си моменти в голям размер или изрежете изображението за максимално въздействие – независимо дали снимате атмосферата в любимия си клуб, или интересните шевове на чантата, която искате да си купите – с 18-мегапикселовия APS-C хибриден CMOS сензор с висока разделителна способност. Големият сензор позволява също артистично да разфокусирате фона за красиви портрети или въздействащи снимки в близък план.

Благодарение на процесора DIGIC 5 на Canon подчертаните цветове на изображението (функция "Акцент върху цвят") и тоновете на кожата са естествено красиви, а супербързият затвор позволява заснемане на всяка секунда от действието. Атмосферата при снимане през нощта и предизвикателните нощни сцени също се заснемат лесно и с изключителна детайлност благодарение на ISO диапазона от 100-12 800 (може да се разшири до 25 600) на EOS M.

За постигане на изключителна рязкост и професионални снимки новият фотоапарат използва хибридна AF система, която поддържа супербързо и точно автоматично фокусиране за заснемане на изображения и видео. Това ви позволява да уловите всеки момент с увереност.

Снимайте, каквото виждате, и лесно изразявайте творческите си виждания

Всеки елемент от EOS M е създаден, за да улеснява заснемането на красиви, творчески и висококачествени изображения. Още с първото докосване на яркия 7,7cm (3,0”) Clear View LCD II сензорен дисплей с висока резолюция EOS M ви предоставя контрола върху снимките ви, от който се нуждаете. Просто изберете режими на снимане и настройки чрез дисплея или позволете на режима "Интелигентен автоматичен режим за сцена" да зададе настройки на фотоапарата в зависимост от обекта и условията на снимане. Така можете да се съсредоточите върху композирането на сцената и да изберете най-подходящия момент за натискане на спусъка.

Притежателите на EOS M могат да снимат със същата увереност, каквато имат онези, които разчитат на най-усъвършенстваната в света фотографска система. Независимо дали искате да заснемете всеки детайл в близък план или да увеличите, за да снимате отдалечен обект, чрез новия "Адаптер за обективи EF-EOS M" можете да използвате всеки обектив от богатата гама EF на Canon.

Чрез светкавица Canon Speedlite можете също да изследвате творчески техники за осветяване, за да направите снимките си още по-интересни. Наред с това, можете да използвате творческите филтри, като например "Фотоапарат играчка", "Зърнисто ЧБ изображение" и дори филтър, който имитира изкривяването на образа, характерно за "fish-eye" обектив, да създавате уникални снимки. Филтрите могат да бъдат прилагани преди заснемане на снимката, а резултатът да се наблюдава в режим "Live View". Така можете да експериментирате с различни ефекти, преди да изберете най-подходящия за окончателното изображение.

Записвайте видео с режима "EOS видео" и "Кратки видеосцени"

Когато моментът изисква повече от заснемане на снимка, EOS M ви позволява лесно да преминете към запис на Full HD видео със стерео звук за постигане на изключителни резултати. Режимът "Кратки видеосцени" прави излишни дългите прегледи на видео вкъщи, като ви помага да създадете вълнуващо и почти професионално редактирано видео директно чрез фотоапарата.

Разширяване на EOS системата чрез уникални аксесоари

В допълнение към съществуващите EF обективи , аксесоари и Speedlite светкавици на Canon, EOS M предлага и собствена серия компактни аксесоари. Двата нови EF-M обектива – стандартният вариообектив EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM и ултракъсият EF-M 22mm f/2 STM – предоставят компактност и висока производителност при работа с новия модел. И двата обектива включват нова технология със стъпков мотор за изключително плавно автоматично фокусиране, както и прецизна оптика на Canon, а компактната им конструкция ги прави изключително подходящи за фотоапарата с джобен размер.

Наред с това, EOS M ще се доставя стандартно със светкавицата Speedlite 90EX. Лека и много компактна, тя предлага максимално водещо число GN9 и поддържа широкоъгълни обективи, което я прави изключително подходяща за ежедневна употреба. Функция за главна светкавица позволява също да се контролират множество светкавици безжично. Това улеснява по-напредналите фотографи при експериментирането творчески ефекти за осветяване.

EOS M – ключови функции
  • Качество на цифров SLR фотоапарат в компактно тяло
  • Интелигентен автоматичен режим за сцена
  • Гъвкавост чрез сменяеми обективи
  • Създаване на разфокусиран фон за голямо въздействие на снимката
  • Лесен за използване сензорен дисплей
  • Снимане при слаба светлина със запазване на атмосферата
  • Full-HD видео с режим "Кратки видеосцени"

Изображения с DSLR качество за всеки: Canon представя малкия и лесен за използване фотоапарат EOS M