Национален телефон 0700 42 555

Новини

Canon получи шест отличия от наградите TIPA 2012

02 май 2012 Сподели

Canon получи шест отличия от наградите TIPA 2012

София, България, 16 април 2012 – Canon днес обяви, че компанията е спечелила шест отличия от Technical Image Press Association (TIPA) – водеща европейска асоциация на изданията за фотография и обработка на изображения. Създадени, за да отличат най-добрите продукти, представени на пазара през предходната година, наградите на TIPA са най-желаните отличия в областта на фотографията и обработката на изображения в световен мащаб. През 2012 г. наградите отново потвърждават качеството на продуктите от широкото портфолио на Canon, включително на новата революционна гама продукти Cinema EOS.

Състоящо се от редактори на водещи фотографски издания от цял свят, журито на TIPA се среща ежегодно, за да оцени най-новите продукти по множество критерии – от иновациите до дизайна и цялостното качество на продукта. Журито избира и награждава най-добрите фотографски продукти от последните 12 месеца и тази година връчи престижни отличия за следните продукти на Canon:

  • Най-добър професионален DSLR фотоапарат:
    Canon EOS-1D X
  • Най-добър професионален компактен фотоапарат:
    Canon PowerShot G1 X
  • Най-добър професионален обектив за DSLR фотоапарати:
    Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
  • Най-добър многофункционален фотопринтер:
    Canon PIXMA MG8250
  • Най-добър DSLR фотоапарат за запис на видео:
    Canon EOS 5D Mark III
  • Най-добра цифрова кинокамера:
    Canon EOS C300

“Да получиш шест награди от TIPA е голямо признание. Изминалата година беше изключителна за Canon с пускането на пазара на множество авангардни продукти, включително забележителната кинокамера EOS C300 и дългоочаквания EOS 5D Mark III,” казва Киърън Магий, маркетинг директор „Професионални продукти за обработка на изображения” в Canon Европа. “Високата оценка на журито на TIPA за нашите продукти подчертава ангажимента на Canon за постигане на отлично качество на изображенията и за разработване на впечатляващи продукти за начинаещи и професионалисти.”

След награждаването на продуктите на Canon, журито на TIPA обяснява:

Най-добър професионален DSLR фотоапарат: Canon EOS-1D X

Най-добър професионален DSLR фотоапарат: Canon EOS-1D X

Новият професионален DSLR фотоапарат от най-висок клас на Canon комбинира творческите предимства на сензора с пълнокадров размер с високопроизводителна и високочувствителна технология, за да отговори на нуждите на фоторепортерите и фотографите на спортни събития и дива природа. Отличаващ се с 18-мегапикселов CMOS сензор и два DIGIC 5+ процесора за обработка на изображения, EOS-1D X предлага добре балансирано съчетание от качество на изображението и снимки в серия с висока честота (до 14 кад./сек.). Стандартният ISO диапазон 100-51200 може да бъде разширен до ISO 50 и 204800. Новаторската 61-точкова AF система с 41 кръстовидни сензора е най-бързата и най-точната система, създавана някога, която дава възможност на фотоапарата да открива и проследява бързодвижещи се обекти дори при слаба светлина. Възможността за запис на Full HD видео и вградената Ethernet връзка допълват модела за професионалисти.

Най-добър професионален компактен фотоапарат: Canon PowerShot G1 X

Най-добър професионален компактен фотоапарат: Canon PowerShot G1 X

Качеството на изображението често се свързва със сменяеми обективи, но това правило има своите изключения. Canon е осъзнал, че много фотографи искат качество на изображението на DSLR фотоапарат, но в компактен и стилен корпус с отличен несменяем вариообектив. PowerShot G1 X използва голям 14,3 MP CMOS сензор с размер 18,7mm x 14mm (съотношение 4:3) – еквивалентен на размера на сензора APS-C, използван в моделите EOS DSLR. Резултатът е компактен фотоапарат, който предлага невероятно качество на изображението дори при слаба светлина.

Най-добър професионален обектив за DSLR фотоапарати: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

Най-добър професионален обектив за DSLR фотоапарати: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

Обективите „рибешко око” дават възможност на фотографите да заснемат прекрасни снимки с възможно най-голям зрителен ъгъл. В комбинация с DSLR фотоапарат с размер на сензора 24x36mm (пълен размер), обективът Canon EF 8-15mm позволява заснемане на кръгови или пълнокадрови изображения от тип „рибешко око” (с по-малки сензори само пълнокадрови изображения). Неговото 180-градусово зрително поле предлага изключителни творчески възможности. Серията обективи L на Canon предлага изключителна оптика, качество и издръжливост. Патентованото покритие SubWavelength Structure Coating (SWC) помага за намаляване на отблясъците от обектива, а допълнителното флуорно покритие улеснява почистването на предния оптичен елемент.

Най-добър многофункционален фотопринтер: Canon PIXMA MG8250

Най-добър многофункционален фотопринтер: Canon PIXMA MG8250

С елегантен дизайн и усъвършенствани комуникационни възможности, които включват достъп до услугата PIXMA Cloud Link и безжичен печат от мобилни устройства, Canon PIXMA MG8250 предлага качество на изображението на фотолаборатория и впечатляваща скорост на печат. Печатащата глава с размер на мастилената капка 1pl осигурява резолюция до 9600dpi. Системата с 6 отделни мастила включва пигментно черно, багрилно черно, магента, циан, жълто и сиво и отпечатва висококачествени снимки с формат 10x15 cm само за 20 секунди. Към комплекта на принтера е добавен и CCD скенер за 35mm филмови ленти с резолюция 4800x9600 dpi, което прави това многофункционално устройство желан помощник за всеки фотограф.

Най-добър DSLR фотоапарат за запис на видео: Canon EOS 5D Mark III

Най-добър DSLR фотоапарат за запис на видео: Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark II промени цифровата фотография. Вече професионалните снимки и видео не са два отделни свята, заснемани с две различни системи. Сега фотографите могат да решат дали да заснемат снимки или видео (или и двете) на мястото на събитието, използвайки само една система. EOS 5D Mark III значително подобрява тези възможности с нова 61-точкова AF система, система за измерване на експонацията с 63 зони и нов 22 MP сензор с невероятно висока ISO светлочувствителност. Допълнителните функции за запис на видео включват ръчен контрол на експонацията и богата гама от формати за запис на видео с вътрекадров (ALL-I) и междукадров (IPB) метод на компресиране.

Най-добра цифрова кинокамера: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

Най-добра цифрова кинокамера: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

За да разработи революционната кинокамера C300, Canon използва експертния си опит в различни области – включително заснемащи сензори, обработка на изображения и оптика. Резултатът е цифрова кинокамера със забележителна технология, достъпна в две версии: EOS C300 с гнездо за EF обективи и EOS C300 PL с гнездо за PL обективи. CMOS сензорът с резолюция 8,3 MP, еквивалентен на киноформат Super 35mm, е специално разработен за системата. И двете версии са с модулна архитектура и са придружени от нова гама видеообективи.