Национален телефон 0700 42 555

Новини

Ricoh навлиза в средния и висок клас черно-бели, А4 формат мултифункционални устройства

10 ноември 2011 Сподели

Ricoh навлиза в средния и висок клас черно-бели, А4 формат мултифункционални устройства

Ricoh, лидер на пазара на А3 черно-бели мултифункционални устройства, се насочва и към средния и виок клас А4 черно-бели мултифункционални устройства с шест нови модела, за да запази позициите си като лидер на пазара на офис техника.

Като лидер на пазара на А3 черно-бели мултифункционални устройства сега Ricoh представя своите първи А4 черно-бели мултифункционални продукти със серията SP 5200. По-късно този месец Ricoh ще представи своята компактна серия и в средния клас. С пускането на тези устройства Ricoh цели да разшири позициите си във високия клас устройства, където има силен растеж в търсенето.

Първите модели, които бяха пуснати на пазара в началото този месец са със скорост на печат от 45 и 50 страници в минута, предназначени са за малки офиси и работни групи. Изплозват разнообразни хартии, притежават нисък разход при печат, и в комбинация с възможността за интегриране на допълнителни тави за хартия, тези устройства ще бъдат много атрактивни за офиси с голямо натоварване.

По-късно този месец Ricoh ще представи устройства в средния клас с машини от серията SP4400 със скорост на печат от 38 страници в минута. Наред с моделите, които бяха пуснати в началото на месеца, тези мултифункционални устройства предлагат висока производителност, нисък разход при печат, дълъг живот на тонера и дизайн спестяващ място. Въпреки компактния си дизайн тези устройства ще бъдат оборудвани с множество модерни функции.

Ricoh произвежда една от най-широките гами от принтери, копирни машини, факсове и мултифункционални устройства, както и софтуерни решения.