Национален телефон 0700 42 555

Новини

Ricoh Европа зае първа позиция в сегмента "Цветни лазерни производствени принтери"

26 август 2011 Сподели

Ricoh Европа зае първа позиция в сегмента "Цветни лазерни производствени принтери"

Ricoh Европа зае първа позиция в сегмента „Цветни лазерни производствени принтери”, само три години след като си постави тази цел.

Наскоро публикуваните от Infosource данни за производствени машини/цветни преси за форматирана хартия в Западна Европа показват, че пазарният дял на Ricoh за Q1 2011 скочи от 22.2% до 33.1%.

“Доставчиците на печатни услуги в рекламния и корпоративен сектор потвърждават, че Ricoh е техният избор” твърди Питър Уилямс, вицепрезидент и управител на отдела за Производствен печат в Ricoh Европа. “Наред със сервизната ни етика и нашата програма за бизнес управление, Ricoh Pro C900 доказа, че е идеалното решение в производствения печат. Пускането на пазара на Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition още повече засили продажбите, особено в рекламния сектор.” Томас Уисенгер, клиент на Ricoh и управляващ директор на Wiesinger Media, ръководи шест печатни центъра в Германия. Той казва “Избрахме Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition заради впечатляващото качество, производителността и перфектната устойчивост. Конкурентните цени и подходът на Ricoh, който е ориентиран основно към клиента, ме убедиха да заложа на Ricoh изделията”.

Питър Верховен, генерален мениджър на Prepress4you, базиран в Холандия, е друг собственик на Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition. Той твърди: “Ricoh има изчерпателно ноу-хау в индустрията и незабавно демонстрира вяра в нашите планове; което изгражда взаимоотношения. Kогато по-рано тази година видяхме новата система, веднага се заинтригувахме. По отношение на скорост и качество, тя се държи като много по-големи системи, но е много по-рентабилна като разходи.

Стивън Тайлър, управляващ директор на великобританската компания Wicanton Print, казва: “Качеството и стабилността на цветовете на Ricoh Pro C901 са безупречни. Използваме различни офсетни хартии и картони, а машината се справя наистина добре. Клиентите също го оценяват, още повече че отваря нови възможности за техния бизнес”.

Ripping Image London, които в миналото са работили само офсет, оперират в предизвикателната цветова обстановка, наложена от изящните изкуства. Питър Купър, техният директор, заявява: “Абсолютното качество на печат беше нашият приоритет номер едно. Нашата репутация за безупречни цветове е важна за нас. Затова преди да инвестираме в цветен дигитален печат, ние анализирахме всички големи играчи на пазара и техните продукти, но никой не се доближи до ефекта на офсет в репродукциите и стабилността на цветовете на Pro C901. Фактът, че машината не намалява скоростта си на работа при по- голям обем, също е предимство за нас, както и плавната интеграция в нашия предпечатен процес.”