Национален телефон 0700 42 555

Новини

Ricoh беше обявена за една от 100-те най –устойчиви корпорации за пета поредна година

02 февруари 2009 Сподели

Ricoh беше обявена за една от 100-те най –устойчиви корпорации за пета поредна година

Лондон, 29 Януари, 2009 – за пета поредна година Ricoh, водещ глобален производител на печатни устройства и решения, беше обявен като една от 100-те най-устойчиви корпорации в света.

През 2009 Глобалните 100 бяха разкрити на Годишното Общо Събрание на Световния Икономически Форум в Давос, Швейцария.

Сред водещите световни корпорации, подхода на Ricoh за управление на околната среда и неговите дългосрични виждания за разрешаване на проблема да се намали вредата към околната среда до 2050 бяха силно взети под внимание . Повече от една трета от списъка на 2008 г. са изпаднали в полза на новите участници Ricoh е една от малкото фирми които са включени в списъка в продължение на пет поредни години.

Том Лагланд, Мениджън по околната среда, Ricoh Европа каза: „ Ние сме щастливи да бъдем обявени сред Глобалните 100 още ведниж. В Ricoh устойчивият бизнес е част от нашето ДНК за нас е голямо постижение да бъдем признати за нашата стратегия за намаляване на въздействието върху околната среда".

Стартирайки през 2005 от Corporate Knights Inc от Канада, топ 100 корпорациите в света са подбрани от повече от 1,800 големи корпорации във всички бизнес сектори, базирани на изследване и анализи на данните предоставени от Innovest Strategic Value Advisors Inc. в САЩ.

Компаниите избрани за Глобалните 100 бяха анализирани с подробности, сравнени с техните връстници в индустрията и оценени като глобални корпурации с най-развити умения за ефективно управление на околната среда, социални и оправленски рискове. Постижението в тези три области, което значително влияе върхо техните бизнес резултати, беше оценено като ключов индикатор за качество на управление и дългосрочна финансова ефективност.