Национален телефон 0700 42 555

Новини

Нови цветни лазерни принтери с нискo TCO: Ricoh SP C252DN / SP C252SF MFP

27 май 2014 Сподели

Нови цветни лазерни принтери с нискo TCO: Ricoh SP C252DN / SP C252SF MFP

Ricoh предложи нови цветни лазерни принтери с ниска обща цена на притежание (TCO) : Ricoh SP C252DN / SP C252SF MFP

Новата серия настолни А4 цветни лазерни принтери съчетават ниска обща цена на притежание (TCO) и разширени функции, като например безжичен печат от смартфони и таблети. Принтерите Ricoh SP C252DN и SP C252SF  са с висока производителност,скоростта им на цветен печат е до 20 страници в минута. При тези устройства автоматичния двустранен печат е автоматичен, както и жична и безжична мрежова свързаност и USB 2.0 стандартно .

Жерар де Пендър, старши продуктов мениджър в Ricoh Европа, казва: "Когато организациите се стремят да намалят разходите за печат, все повече и повече се търсят решения за устройства, като покупната цена е само част от тях. Ricoh SP C252DN SP C252SF са очевиден избор за икономичен цветен печат с нискo TCO. Устройствата впечатляват с енергийна ефективност и автоматичен двустранен печат, които имат ниски експлоатационни разходи. Фактор е и по-дългия живот и ТСО, което ги  прави още по-привлекателни, особено за тези, които изберат мултифункционалния SP C252SF . "

Принтерите Ricoh SP C252DN и SP C252SF MFP предлагат високоскоростен цветен лазерен печат както за малкия бизнес, така и за работни групи.Те произвеждат разпечатки с високо качество 2400 х 600 dpi при цветен и B/W печат, времето за отпечатване на първа страница е 14 секунди. Интуитивните PCL и PS драйвери предлагат на потребителите лесно управление с едно кликване, заедно с разширени функции, като например електронно сортиране и печатане на брошури, без да се натоварва тяхната мрежа или компютър. SP C252SF MFP предлага освен това и цветно копиране, цветно сканиране в мрежа и цветен факс.

Освен това, вградения WiFi дава на организациите по-голяма гъвкавост в позиционирането на устройствата и позволява на потребителите да печатат от всяко място. Безплатнотo Ricoh Smart Print & Scan приложение добавя възможността да печатате от смартфони и таблети за повишаване на производителността на мобилните служители.

Принтерите Ricoh SP C252DN и SP C252SF MFP идват с редица функции,които подпомагат организациите да намаляват TCO при печат и техния въглероден отпечатък. Функцията за автоматичен двустранен печат подобрява външния вид на документите и намалява разхода на хартия, докато функцията за пестене на тонер при печат в цвят удължава живота на консумативите. Energy Star акредитацията и TEC рейтинг от само 1.6kWh (и за двата модела) запазва ниската консумация на енергия. Допълнителни спестявания могат да бъдат направени чрез използване на @ Remote софтуер за наблюдение и контрол на печата.

Дизайнът на устройствата намалява TCO допълнително, т.к.  Ricoh е използвал по-издръжливи компоненти, за да удължи живота на принтерите за 65 000 страници, което е двойно в сравнение с други устройства от този клас. Усилената конструкция на устройствата дава на потребителите успокоението, че техните устройства ще могат да се справят очакваните натоварвания надеждно за години напред.