Национален телефон 0700 50 755

Новини

Mощeн и универсален - новият Canon EOS 70D

02 юли 2013 Сподели

Mощeн и универсален - новият Canon EOS 70D

Уловете момента в снимки и Full HD видео
EOS 70D включва нов 20,2 MP APS-C CMOS сензор, произведен от Canon. Това е първият цифров огледално-рефлексен фотоапарат в света, който включва иновативната технология Dual Pixel CMOS AF, осигуряваща гладко и точно автоматично фокусиране при запис на Full HD видео и бързо постигане на автоматичен фокус в режим Live View.
Оборудван с 14-битов DIGIC 5+ процесор и 19-точкова AF система само с кръстовидни сензори, EOS 70D заснема невероятни изображения с пълна разделителна способност при честота до 7 кадъра в секунда (до 65 JPEG или 16 RAW снимки в серия) . Наред с това, с ISO диапазон 100-12800, моделът позволява на фотографите да снимат в условия на ниска осветеност и да използват по-висока скорост на затвора при запазване на високо качество на изображението.
“Бях изключително впечатлен от многото нови технологии, които EOS 70D обединява, и колко универсален е фотоапаратът”, коментира Брутус Остлинг, фото-посланик на Canon. “EOS 70D е идеалният фотоапарат за всеки, който иска да развие фотографските си умения. Той е подходящ не само за заснемане на хора, пейзажи и спортни събития лесно и с изключително качество, но и за запис на Full HD видео със скорости на фокусиране, за които преди не мислех, че са възможни. Фотоапаратът се доказа в много предизвикателни условия и разполагах с редица технологии от ново поколение, за да разреша бързо проблеми във всяка ситуация, в която го използвах – особено новата технология Dual Pixel CMOS AF. Наистина с него снимките и видеото стават много по-качествени.”
Новата технология Dual Pixel CMOS AF на Canon осигурява по-висока скорост на автоматично фокусиране в режим Live View и гладко и точно фокусиране при запис на Full HD видео. Тя улеснява потребителите, целящи запис на висококачествено видео, като им позволява точно да фокусират движещи се обекти и да създават професионално изглеждащи ефекти чрез "дърпане на фокуса". Технологията използва усъвършенстван CMOS сензор и позволява два фотодиода да бъдат вградени във всеки пиксел, като данните от всеки могат да бъдат разчитани отделно – за постигане на фокус, или заедно – за заснемане на изображение винаги с максимално качество.
Усъвършенстваната AF система за снимки включва 19 точки от кръстовиден тип, които предоставят висока скорост и точно автоматично фокусиране – идеално за заснемане на движещи се обекти по време на спортно събитие или в дивата природа. AF системата може да бъде персонализирана, което позволява на фотографите да я адаптират в съответствие със заснемания обект. AF точките могат да се използват отделно, заедно (в малки групи) или като широка активна зона при по-непредвидимо движение на обектите. Специален бутон за избор на AF зона, разположен за удобство до спусъка, позволява бързо превключване между режимите, без да се налага да отлепяте окото си от визьора.


Конструиран за професионален контрол
Мощните функции на EOS 70D са вградени в проектирана от експерти конструкция за удобство и бърза работа. Интелигентният визьор с 98 процента покритие на кадъра и 0,95x увеличение позволява на фотографите удобно да кадрират изображенията си и да преглеждат визуално зададените настройки. Удобно разположените контроли позволяват незабавен достъп до по-често използвани настройки, като например ISO светлочувствителност, избор на AF режим и мерене на експонацията, така че потребителите да могат бързо да променят настройките и да се концентрират върху улавянето на момента.
Подвижният сензорен дисплей 7,7cm (3,0”) Clear View LCD II с висока резолюция (1040k) е идеален за запис на видео или за композиране на изображения от необичайни и творчески гледни точки. Дисплеят е капацитивен, което означава, че позволява операции с докосване в няколко точки, например приближаване/раздалечаване на пръсти за намаляване/увеличаване – идеално за работа с менютата, задаване на настройки или превключване между изображения.
Интелигентна комуникация за лесно управление и незабавно споделяне
EOS 70D е най-новият EOS модел, който включва интегрирана Wi-Fi връзка, даваща на потребителя свободата да управлява дистанционно фотоапарата и да споделя снимки. Чрез Wi-Fi връзката потребителите могат да използват приложението EOS Remote, за да управляват широк набор от настройки на изображението, включително ISO светлочувствителност, експонация, както и да фокусират и задействат спусъка. Наред с това, фотографите могат дистанционно да използват режима Live View, както и да преглеждат и категоризират изображенията си.
Незабавно творческо снимане
EOS 70D включва редица творчески режими, които улесняват заснемането на уникални изображения. Вграденият HDR режим (широк динамичен диапазон) улеснява снимането в трудни и висококонтрастни условия, като слива три експонации в една, за да улови повече детайли както в тъмните, така и в светлите зони на изображението. Чрез режима за заснемане на множество експонации фотографите могат да обединяват до девет експонации в едно изображение или да използват творчески филтри, за да променят стила и изгледа на снимките.
Експериментирането с отдалечени светкавици е лесно благодарение на интегрирания предавател за светкавици Speedlite, който осигурява вградено управление на множество светкавици Canon Speedlite EX.
Творческо Full HD видео
Наред с красивите снимки, EOS 70D позволява на фотографите да записват с лекота висококачествено видео. Full HD (1920 x 1080p) видео може да се записва с различни кадрови честоти, включително 30, 25 или 24fps (60 или 50fps при 720p), и различни опции за компресиране за постобработка и споделяне. Благодарение на новата технология
Dual Pixel CMOS AF, режимът "Следящ AF за видео" проследява обектите, докато се движат или при промяна на композицията на кадъра, като се грижи те винаги да са фокусирани. Наред с това, потребителите могат да избират различни зони за фокусиране в над 80 процента от площта на кадъра просто като докоснат сензорния дисплей дори при запис – така видеото винаги е фокусирано и ясно, ако обектът се движи или потребителят променя композицията на кадъра.
Потребителите също така могат да се наслаждават на стереозвук чрез вградения микрофон или да подобрят звука чрез входа за външен микрофон. В ръчен режим е възможен също пълен ръчен контрол на настройки като отвор на диафрагмата и ISO светлочувствителност, което предоставя на потребителите по-голяма свобода с нарастването на техните умения.
Основни характеристики на EOS 70D:
• 20,2-мегапикселов APS-C CMOS сензор и DIGIC 5+
• 19-точкова AF система с кръстовидни сензори и честота на заснемане на серия от снимки 7 fps
• Dual Pixel CMOS AF
• Незабавно споделяне и дистанционно управление чрез Wi-Fi
• ISO 12800 (H:25600)
• Подвижен 7,7cm ClearView II LCD сензорен дисплей
• Интелигентен визьор
• Full-HD видео