Национален телефон 0700 42 555

Новини

Aficio MP C4502/MP C5502 – Ricoh обяви две нови високо-скоростни, ценово ефективни и лесни за употреба цветни мултифункционални устройства

10 април 2012 Сподели

Aficio MP C4502/MP C5502 – Ricoh обяви две нови високо-скоростни, ценово ефективни и лесни за употреба цветни мултифункционални устройства

Проектирани за офиси с голямо натоварване, тези устройства осигуряват висока скорост на сканиране на един пас (MP C4502SPDF. / Модели MP C5502SPDF). Те предлагат също изключителна финкционалност, като съчетават разширено персонализиране, сигурност и различни функции, свързани с опазването на околната среда.

"Днес фирмите искат един MFP, който доставя максимална ефективност", казва Suzanne Racz, старши продуктов мениджър на Ricoh Европа. "Тези МФУ отговарят на тази нужда с впечатляваща скорост от 45/55 цветни принта/копия в минута. Разходите се контролират с функции, включително възможност за настройване на лимити за отделните потребители. А потребителите се радват на следващото ниво интуитивен функции, които подобряват работата и взаимоотношенията в офиса. "

MP C4502/MP C5502 предлагат редица ефективни функции. Чрез автоматичния „job promoter“ се прескачат опашките в следствие на грешки и се избягва блокиране работата на останалите потребители. Сканираните документи могат да се визуализират преди изпращането им, а печата на пощенск пликве става вече по-надеждно и с по-високо качество. Чрез @ Remote – софтуера за дистанционна диагностика на Ricoh, се събират оперативни данни, за по-ефективна поддръжка на устройствата и автоматично доставяне на тонер при необходимост.

И двете МФУ са проектирани за лесна употреба. Накланящия се панел запазва личните предпочитания и настройки на потребителя, а интегрирания USB/SD слот дава възможност за директен печат от външен източник.

Професионални довършителни функции се осигуряват от Финишери за 1000 и 3000 листа, които подреждат и подвързват с телчета готовите документи, а финишера за брошури е за 2000 листа. Опцията за автоматично продупчване също е възможна при тези машини и документите излизат готови за класиране, перфорирани според изискванията на потребителя.
Опазването на околната среда е с висок приоритет в Ricoh. По-краткото време за възстановяване от „спящ“ режим осигурява бързо загряване. Подобреният (вътрешен) GWNX контролер позволява настройки на лимити за отделен потребител или група потребители, и улеснява управлението на оперативните разходи на устройството. Контролерът е снабден с индикатор, който показва най-честите настройки на използваната хартия, а това може да подпомогне по-ефективно използване.

MPC4502/MP C5502 са най-новите допълнения към актуалната продуктова гама на Ricoh за цифрови офис решения. Ricoh в момента произвежда и предлага една от най-широките линии мултифункционални устройства, копирни машини и факсове, както и съвременни софтуерни решения.